Kom naar de Vraagbaak in Twello: kleine hulpmiddelen maken soms een groot verschil

Van personenalarmering tot knopenhaak en van tabletsplijter tot tube-uitknijper. Er zijn ongelooflijk veel hulpmiddelen die het net wat makkelijker maken om zelfstandig te blijven of de veiligheid thuis te vergroten. Op 19 april staat De Vraagbaak in Twello in het teken van hulpmiddelen.

Demonstraties en informatie bij de Vraagbaak in Twello
Om een indruk te krijgen van wat er allemaal beschikbaar is kunt u op woensdagmorgen 19 april (10.00 – 11.30 uur) langskomen bij de Vraagbaak in Trefpunt Duistervoorde aan de St. Maartenserf 85, Twello. Deze maandelijkse inloop voor informatie en hulp staat deze maand in het teken van hulpmiddelen. Naast het vaste team van Mens en Welzijn Voorst en IJsseldal Wonen staan er ook verschillende deskundigen op het gebied van hulpmiddelen voor u klaar. Er zijn o.a. demonstraties van hulpmiddelen, een ergotherapeut geeft uitleg, er is informatie over de kosten en vergoedingen van hulpmiddelen en over kleine aanpassingen in huis die het wonen net wat makkelijker of veiliger maken.


Rollatorcheck en de nieuwste hulpmiddelen door Zorgsaam
Kruisvereniging Zorgsaam komt elke twee maanden naar Trefpunt Duistervoorde voor een rollatorcontrole. Zo ook deze keer: een kleine APK en wat kleine reparatiewerkzaamheden. In april nemen ze niet alleen de nieuwste rollatormodellen mee maar ook bijvoorbeeld een ritssluitingring of een drempelhulp. ‘Laat u verrassen door onze hulpmiddelen’, aldus Erwin van Oorspronk van Zorgsaam.