Uitleen hulpmiddelen

Lenen en huren hulpmiddelen

Heeft u tijdelijk een hulpmiddel nodig door een operatie, blessure of ziekte? Neem dan contact op met Zorgsaam of kom naar de Zorgsaam Winkel.

Via uw zorgverzekering kunt u diverse hulpmiddelen gratis lenen. Zorgsaam werkt samen met Kersten Hulpmiddelen voor de uitleen van hulpmiddelen. Kersten Hulpmiddelen heeft nagenoeg met alle zorgverzekeraars afspraken over het gratis lenen van hulpmiddelen. U kunt de hulpmiddelen direct ophalen in de Zorgsaam Winkel of deze worden bij u aan huis gebracht.Producten waarvoor u kosteloos verzekerd bent zijn onder andere:

  • Douche- en toiletstoelen
  • Rolstoelen
  • Bedden en toebehoren
  • Anti-decubitusmaterialen
  • Transfermiddelen (zoals: glijplanken en draaischijven)
  • Douche- en toilethulpmiddelen

Gratis uitleen loophulpmiddelen voor leden

Voor loophulpmiddelen zoals krukken en een rollator kunt u ook bij Zorgsaam terecht. Deze artikelen worden niet meer kosteloos via uw ziektekostenverzekering uitgeleend , maar worden door Zorgsaam wel kosteloos uitgeleend aan haar leden.

Leden van Zorgsaam

Leden van Zorgsaam kunnen dus de volgende eenvoudige loophulpmiddelen gratis lenen voor een periode van maximaal 6 weken:

  • Krukken
  • Rollator
  • Looprek
  • Wandelstok vierpoot

Na 6 weken geldt er een huurtarief. De loophulpmiddelen kunt u ophalen bij de diverse uitleenpunten. Voor het bezorgen aan huis worden kosten in rekening gebracht.

Benodigde gegevens

Indien u een hulpmiddel wilt lenen, dient u bij het ophalen een id-bewijs (id-kaart, paspoort of rijbewijs) en pas van de zorgverzekering te laten zien. Zonder deze identificatie en gegevens van de zorgverzekering kunnen wij u geen hulpmiddel verstrekken. Voor een aantal hulpmiddelen is een medische indicatie nodig.

Mocht u nu een hulpmiddel op willen komen halen voor uw partner of buurvrouw, dan dient u de gegevens (id-bewijs + zorgverzekeringspas) van deze persoon mee te nemen!

Bij Zorgsaam kunt u tijdens onze openingstijden terecht voor de uitleen van al deze artikelen. De meeste kleine artikelen hebben wij op voorraad, de grotere artikelen zoals hoog-laagbedden worden (indien mogelijk) de volgende dag bij u geleverd. Behalve op zondag.

Zorgsaam Winkel Apeldoorn

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 9.30 – 17.00
Zaterdag van 9.30 – 14.30

Regentesselaan 2, 7316 AC Apeldoorn

Zorgsaam Servicepunt Twello

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag van 10.00 tot 12.30 uur

Duistervoordseweg 57, 7391 CB Twello

Verpleeghuis Heemhof Apeldoorn

Openingstijden:
Zaterdag, zondag en feestdagen van 10.00 – 17.00

Beatrijsgaarde 5
7329 BK Apeldoorn

Let op! Het retourneren van de uitgeleende hulpmiddelen kan alleen bij Zorgsaam.
U kunt bij de Heemhof alleen terecht voor loophulpmiddelen (rollator, krukken en looprek)

Woonzorgcentrum de Benring Voorst

Openingstijden:
Maandag gesloten
Dinsdag t/m vrijdag van 9.30 – 11.00

Tuinstraat 51, 7383 XC Voorst

Gezondheidscentrum Loenen (alleen op afspraak)

Let op! Na het maken van een telefonische afspraak kunt u er terecht voor het lenen van loophulpmiddelen. Er kan op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur telefonisch een afspraak worden gemaakt: 055 312 4992.

Hoofdweg 64, 7371 AJ Loenen