Naar Orpheus in september

Een greep uit het programma van Theater Orpheus komende maand. Het volledige programma is te vinden op www.orpheus.nl/programma. Tickets zijn verkrijgbaar via de website of telefonisch via 055-5270300.
 
7 t/m 15 september – Zalf & Papaver
Op zaterdag 7 september gaat Orpheus’ derde eigen muziektheatervoorstelling in première: Zalf & Papaver. Na twee succesvolle eigen producties rondom lokale verhalen, Aan de Vooravond  (2021) en LOO (2022), duikt Orpheus opnieuw in de lokale geschiedenis.
Zalf & Papaver zet een verborgen Apeldoorns verhaal vol in de spotlights. Wat gebeurde er nou echt achter de gesloten deuren van de Zwitsalfabriek? Een verhaal dat over meer gaat dan babyzeep & zalf… Een must-see voor iedereen in Apeldoorn!

21 september – Jazzfestival Generations
Generations is het festival om nieuwe namen te ontdekken en te genieten van de beste jazzmuzikanten van Nederland en ver daarbuiten. Voor de zesde keer zijn weer alle generaties vertegenwoordigd. Van jazzhelden tot aanstormend talent. Pure Jazz, maar ook uitstapjes naar soul, blues en pop. Kom genieten van intieme klanken in de Altioszaal en op de Hanosstage of swing mee in de Rabobankzaal en in Restaurant O55. Jazz en meer onder een dak, dit wil je niet missen!

27 september – Sahand Sahebdivani – Het verre woord
Sahand Sahebdivani is de zoon van een Iraanse revolutionair en blaast leven in zijn oude verhalen van verzet en vlucht. Verhalen die door de recente gebeurtenissen in Iran – helaas – weer zeer relevant zijn. Deze experimentele non-lineaire vertelvoorstelling ging eerder vorig jaar in première op Oerol en kreeg een warm onthaal, onder meer vanwege de unieke vorm waarin de verhalen aan het publiek gepresenteerd worden. De voorstelling is na de recente opstand in Iran herschreven.