In de praktijk: Hulp bij de belastingaangifte

In de praktijk: Hulp bij de belastingaangifte
Het voorjaar hangt in de lucht. We hebben al een paar dagen met een stralende zon gehad en de Magnolia staat volop in bloei, wat prachtig!
Ik ben vast niet de enige die daar van geniet.
Met het mooie weer komt er ook weer een klusje om de hoek kijken:
De jaarlijkse aangifte Inkomstenbelasting.
Onze dienstverleners hebben een bijeenkomst gehad om de wijzigingen in de aangifte van 2023 te bespreken, zodat zij u goed advies kunnen geven bij het invullen. Vaak komen zij al heel wat jaren bij dezelfde leden, 10 jaar is geen uitzondering.
In januari meldden de eerste leden zich alweer voor de hulp bij het invullen van hun belastingformulieren. Mevrouw Jansen vindt het heel fijn als de heer Oude Kotte weer bij haar komt.
Er is veel veranderd in de afgelopen jaren, voorheen vulden de dienstverleners alle aangiftes in op papier. Al een aantal jaar verzenden we de aangiftes digitaal. De slogan van de Belastingdienst : “Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker” geldt niet voor iedereen. Er is een groep waar de computer een spannend gebruiksvoorwerp voor is en vragen over aftrekposten zijn abracadabra (Is mijn nieuwe hoorapparaat ook aftrekbaar?).
De meeste leden hebben inmiddels een DigiD, mocht dat bij u niet het geval zijn dan helpt de dienstverlener u graag met het aanvragen hiervan. Verder wordt er een machtiging aangevraagd bij de Belastingdienst om namens u de aangifte in te vullen en/of toeslagen aan te vragen.
Dienstverleners van Zorgsaam maken een afspraak en komen bij onze leden thuis. De aangiftes worden ingevuld op de computer van de leden of op die van de dienstverlener zelf. De benodigde formulieren (jaaropgaven, rekeningen van zorgkosten enz.) liggen voor de dienstverlener klaar en hij of zij heeft de aangifte meestal op dezelfde dag ingediend. Ook bij overlijden kunnen zij u helpen met het F-formulier van de Belastingdienst.
Bent u niet zeker of u de aangifte goed heeft ingevuld en wilt u graag iemand mee laten kijken? Bel of mail ons gerust. Eén van onze administratieve duizendpoten wil u graag helpen.

Lentegroet,

Coördinator dienstverleners

Ik wil graag hulp bij de belastingaangifte